Looney Tunes - Lola Bunny 1,2 DAN 3..: Melawat Melaka...(^__^)v~~

mUkA bUkU

anda baik hati..click la ye..=)

saya Sayang kam0o sume~!

Meh bubuh link anda...nanti saya lawat melawat..=)

tolong saya taw...click sini..

Melawat Melaka...(^__^)v~~

Salam dan selamat petang Malaysia~!

heee~~...
bila anda semua baca tajuk entry ni..
mesti dah tahu kan apa yang saya nak beritahu(w0w~!..."saya" tu)
ngeh3...
actually..da lama saya pergi Melaka ni..minggu lepas...30 Sept..
(lama la sangat tu..)
apa yang buat rasa teruja nya..
(saya suka guna "teruja" sebab ia mengekspresikan perasaan saya yang sebenar)
keh3....
emm...berbalik pada cerita yang saya nak sampaikan..
kalau korang semua nak tahu...
ni lah kali pertama aku menjejakkan kaki ke negeri Melaka...
selama hidup 19tahun ni..ini kalii pertama tau..
selalu dengar orang cerita je...tak pun...baca dalam buku teks sejarah sek. men.
hahahha...bila dah tengok depan mata...w0ow~~!!...
sangat excited beb...
aku b'tolak dari nilai dalam pukul 8pagi...
naik bas kat terminal 1 seremban..
sampai kat Melaka Sentral dalam pukul 11 lebih..
menggelabah ayam juga bila first time ni..
mana tak nya...
tak tahu arah mana nak pergi yang sepatutnya...

sesampai je kat situ..
terus pergi Mahkota Parade, Bandar Hilir..
isi perut yang sememangnya empty ni...ngeh3
lepas je makan....terus pergi Dataran Pahlawan...
mak oi~~!!...macam2 ada...dari brand local...sampaikan brand oversea...
buat kaki2 and tangan2 shopping...bolehlah ke tempat ni ye...
hahahaha...aku tak beli apa2 pun...bajet kena simpan lerr...nanti tak dapat balik nilai pula...
naya je...~!...
pastu pusing la Bandar Hilir 2...
 tengahari tu..mula2 macam tak ada orang...tiba2 kul 2 lebih tu...makin ramai la pula manusia kat situ..
aku jalan kaki je..tempat2 yang aku pergi..
muzium Kemerdekaan..muzium Kesultanan Melayu Melaka, muzium Seni Bina, muzium Islam..
banyak sangat muzim..jenuh aku nak tulis semua...hehehe
tak lupa juga...kebanggaan Melaka ni...A Famosa..bukit St. Paul..kubu Belanda.bangunan Stadhyust..
wow..even berjalan banyak pun..aku tak rasa penat..maybe sebab teruja sangat la kan..hehe
tak sah kalau pergi kat Melaka cuma tengok je beca2 yang berkeliaran kat situ..
selepas di ayat oleh seorang apek beca tu..aku pun cair la...hahaha...pusing la kawasan2 sejarah tu naik beca pula..
memang seronok sangat naik beca...dah la beca tu sangat cantik~!..pandai uncle tu hias erk...
petang tu..pergi makan cendol pula kat seberang jalan bangunan Stadhyust tu...
pergh~!...mmg angkat kaki la kalau makan...sedap gila~~!..rasa macam nak tambah je...
hahaha...lepas tu pergi heritage dalam dataran pahlawan tu..
mak aku tempah macam2...belacan la..cencaluk la....tapi...semua tu memang benda wajib kan?..
hee~~..penuh satu plastik besar aku beli makanan n kuih muih yang ada kat situ...
bertolak balik ke Nilai pukul 6.30ptg...
fuhhh~~...sangat seronok...arghhh~~!!...tak puas rasanya...
nak pergi lagi~~!!...huhuhu...sedih tau nak tinggalkan Melaka...
kalau korang nak tahu...Melaka is my favourite place...
sejak bayi lagi aku dah bercita2 nak pergi Melaka..(tipu betol..hee..dari sek ren lor)
akhirnya...kesampaian juga...I LOVE MELAKA~!!!

 cantikkan beca yang aku naik ni..macam dalam taman bunga..hehe..=)

 pancutan air nie sangat cantik ok~!..i loike~!..=))

 tq la kepada apek beca..dia yang beriye nak tolong tangkap gambar2 aku ni..hui3

 polis berkuda...handsome tol..ehem2..kuda2 itu ok..haha..aku snap masa naik beca..=)

 walawey...ada gaya cowboy tak??..hehe..upss..bukan aku beli..biarlah rahsia..ngeh3

waaa~!!...encemnya mr.momo pakai..i love you mr momo~!

huhu...sedih la juga...tak dapat nak tangkap gambar banyak2 kat Melaka ni..
sebab..
1)hp tak ada memory card(murah punya)...
2)ingat nak beli kamera..(ish..bazir~!)...
3)segan nak minta tolong orang tangkapkan..(pemalu juga aku ni)
4)hp punya camera tak best..agagaga...(tak bersyukur punye orang~!)
banyak benda sebenarnya nak cerita...
tapi nanti..mesti korang boringkan..(macamlah aku kisah...)
hahaha..haa...nak tahu tak...
sebab topi koboi tula..
ramai orang tegur...acecece...bajet pemes la ni..
ada pakcik teksi..tanya mana kuda..(aku jawab kat kandang lerr..)
sorang makcik pula tanya aku..pistol ada tak dik..(saya tak bawa la makcik..simpan kat rumah)
ada seorang brother ni tegur pula..time dah sampai nilai..cantik topi dik..beli kat Melaka ye..(eyh..abang ni ahli nujum ke..tau2 je saya baru balik Melaka..hui3...)
baiklah..macam panjang sangat je entry aku ni...
hehehe...
excited la katakan...

ouh3...tak lupa...thank you so much kepada...Mr. Topi..Miss Gda..Mr. Beca. and Miss 10..=)

p/s:nak pergi Melaka lagi~!...(^__^)v~!

2 comments:

Gda Majidah said...

nanti datang lagi tau. byk lagi tempat yg kau tak pergi tuh :)

~Ree~ said...

2la...memang nak datang lagi..belum puas...banyak sangat tempat yang nak pergi..hee...=)