Looney Tunes - Lola Bunny 1,2 DAN 3..: penting tak?

mUkA bUkU

anda baik hati..click la ye..=)

saya Sayang kam0o sume~!

Meh bubuh link anda...nanti saya lawat melawat..=)

tolong saya taw...click sini..

penting tak?

salam buat semua...

amaran penaja:entry kali ini sangat panajng..tiada halangan kalau taknak bace..=p

kita selalu baca tips pasal cinta...
bagaimana nak pikat hati orang yang anda minat..
tanda2 anda terjatuh cinta..
cara2 nak kekalkan hubungan percintaan..
 dan..banyak lagilah...

tapi...ade tak..yang bagitahu kita..
tips hadapi situasi putus cinta...
wow...(pe nie)..sensitip2...=p
hahaha...
mestilah pernahkan...
cuma..jarang2..atau kadang2..atau sedikiiiitttttt saja..(tolong ikut nada dlm Nujum Pak Belalang)

0ppss...sebelum tuu..
saya bukan doktor lurpe ok...ngeh3
just nak kongsi2..hehe..(tetibe otak merembeskan idea yang tak berape giler nie)
huhuhuhu...

kita takkan jangka perkara ni kan..
ofkos semua orang mahukan hubungan yang kekal lame..
atau...kehidupan Happily ever after...
tula..orang kata...cinta bagai nak rak..
tup2..berhenti tengah jalan..
erkk...maaf kalau ade sesape terasa...
(hamboi ree...ingat awak tu bagus sangat ke)..adeyh~~..(-__-)"

okaylah
kekadang...putus ni banyak sebab...
berubah hatilah..dipermainkan lah...
or...baru sedar..cinta waktu muda boleh terjebak ke arah tak baik....
yela..sebelum ni..ustaz ustazah cakap..buat tak tahu je kan..
kire..dapat hidayah la ni..Alhamdulillah..bagus lah tu..
sejuk perut ibu mengandungkn 9bulan..(^_^)

malas dah nk madah panjang2 nie..anda pun bukan suke sangat kan..
ngeh3..=p

bila da putus cinta..apa yang korang akan..perlu..buat..:

1.  bila partner anda sebut je pasal 'clash' ni...anda pun start la meraung2 kan..
segala sesumpah pun keluar..(erk..bukan binatang ke tu?)..time ni berderai hati anda hancur..
err..selalunye gitu la kot...apa yang anda perlu buat...jumpe je partner anda tu..tikam dia tujuh kali..hahaha..uish..plissss...jangan buat camtu ok..masa ni..anda tarik nafas panjang...hembuskan secara perlahan..keluarkan airmata anda secara bertong2..alirkan sampai anda rasa lega..=)..

2. biase lah manusia..time susah..baru nak luangkan masa berjam2 atas sejadah kan..sebab tu Allah bagi kesusahan dan kesenangan..jadi..kena la beringat ye..jangan la time susah je baru nak ingat..tak ada cinta yang paling kekal dan sejati melainkan kecintaan kepada Pencipta..time ni la mase nak suburkan kecintaan itu ok..(^^,)

3. nama pun sayang..mesti susahkan nak lupakan orang yang kita sayangkan..lagi2 bila hubungan tu dah mencecah bertahun2..berbulan2...makan tak lena..tidur tak basah..mandi tak kenyang..(eyh..tunggang terbalik dah pulak..)..waktu ni..anda kena la buat keputusan secara yakin tanpa was2..kalau anda betol2 nak lupakan..so..buang la segala kenangan indah busuk anda nan partner tu..benda2 yang boleh buat anda sedih la..(kalau nak simpan buat pekasam..ok je)..haha..=p..

4. situasi nye: partner anda tinggalkan anda..tetibe dia datang balik menuntut anda..(amboi ayat)..so..ape yang anda nak buat?..amboi..da buang..sedap2 je minta balik ye..nyah kau dari hidup aku~!..sambil pukul die dengan kuali...erk..sangat sadis tu..buat la solat istikharoh..mane tahu..memang betol2 dia adalah jodoh anda..lagipun anda kan dah kenal dia lame..

5. yang paling penting bila anda berhadapan situasi ni ialah..THINK POSITIVE...jangan terlalu ikutkan emosi yang menggila tu..terima dengan hati terbuka dan redha..my friend said:.."bila kita putus cinta..janganlah terlalu kecewa..sebenarnya..Allah nak temukan kita dengan jodoh yang lebih baik untuk kita..".haa..kita kan tahu..sesungguhnya perempuan yang baik untuk laki2 yang baik..dan sebaliknya juga..love after married adalah yang paling indah..(yeke?)hee~~..=D

hamboi~..panjang betol haa..=p
konklusinya..
bila kita temui cinta itu..
pelihara lah rasa cinta itu sebaik2 nya..
bila kita permainkan cinta itu..kita takkan dapat merasai nikmatnya yang sebenar..
okay..
ini hanya pandangan penulis..takde kaitan dengan yang kat zoo atau kat hutan..
erk??..(-__-)"

mr google lagi?..ouh..tq


p/s:otak tengah kekeringan idea..melalut tak tentu pasal..hu2.

2 comments:

Omu Rice said...

hurm post ni menarik...memang betul la...banyak tip2 yang indah2 tapi bila bab2 sedih....payah plak kita nak atasi nyer....memang perit percintaan ni...lebih2 lagi masa 1st time terima cinta dan clash.pergh...mcm nak mati jer...omu amik masa setahun nak reda...pastu 3tahun nak lupakan die...

~Ree~ said...

yup..betul ckp omu tu..hee~~..
slalunye macamtu la..time nak minta tip yang happy2..berjela keluar..tapi yang sedih ni~..payah skit..same goes to me..rase nk bnuh diri je..seb baek ade membe2 yang support..papepn..life must go on..kalau slamenye kite kenang yang lme..macmne kita nk lihat yang di depan..=)..tahniah kt omu sbb b'jaya atasi kesedihn tu~!..(^_^)v~~